Tragjedi e rëndë në austradën Beograd-Nish, më së paku 7 të vdekur dhe 35 të lënduar mes tyre dhe shqipëtar

Dy aksidente trafiku në të njëjtin vend, më së paklu 7 të vdekur dhe 35 të lënduar më shumë se 40 makina të shkatërruara...

Në autostradën Beograd-Nish, mes Quprijës dhe Jagodinës kanë ndodhur dy aksidente zinxhir, në të cilin të paktën shtatë persona u vranë dhe më shumë se 35 njerëz janë lënduar. Mes të lënduarve, për fat të mirë, nuk ka fëmijë. Trafiku në të dy drejtimet u ndal, më shumë se 40 automjete u përfshinë në aksidentin, kamionë dhe makina në të dy anët e autostradës. Disa nga automjetet janë shkatërruar plotësisht, dhe nuk identifikohen.

Sipas mediave qendrore, katër prej tyre që u vranë në aksident, tre të huajt më të mundshëm, dhe trupat e tyre u nxorrën jashtë makinave me regjistrim zviceran.

- Një person tjetër është nxjerrur i vdekur nga kamioni me tabela serbe - janë njoftuar portalet në ambulancën e Jagodinës.

Në të vërtetë, dy aksidentet ndodhën paralelisht, një në drejtim Beograd-Nish, tjetra në drejtim të Nish-Beograd.

Sipas vlerësimit të policisë, në vendin e aksidentit, lëndime të rënda dhe të vogla kanë marrur 35 deri në 40 njerëz dhe janë dëmtuar më shumë se 40 automjete, disa prej të cilave u shkatërruan plotësisht.

Shtatë persona të plagosur janë shtruar në Spitalin e Përgjithshëm në Jagodinë- dy shtetas serbë dhe një gjerman, grek, turk, shqipëtar dhe polak. Siç është njoftuar agjencia e lajmeve Tanjug nga drejtori i spitalit Milos Lukiç, një person u transferua në Departamentin e Neurokirurgjisë në Qupri, ndërsa të tjerët janë mbajtur në Jagodinë, dhe bëhet fjalë për lëndime kirurgjike dhe ortopedike.

"Lëndimet janë serioze, por askush nuk është i rrezikuar", tha Lukiç. Në Qendrën e Emergjencës së Spitalit të Përgjithshëm të Qupris, institucioni mjekësorë qendrorë dhe më i madh në mes të Beogradit dhe Nishit, për trajtimin e të plagosurve ", u angazhuan mjekë të shumtë, duke përfshirë edhe drejtorin Slobodan Gajiq",  njofton Tanjug.