Serbia planifikon të shpërndaj për të rinjtë nga 100 euro, kur nis dhe si bëhet aplikimi?

Serbia planifikon të shpërndaj për të rinjtë nga 100 euro, kur nis dhe si bëhet aplikimi?

Ministri i Financave në Serbi, Sinisa Mali ka deklaruar se ligji që u mundëson të rinjve të marrin 100 euro ndihma do të hyjë në fuqi nesër ose më 12 janar dhe se nga ajo datë varet se kush do të marrë gjithë atë ndihmë. 

Sipas tij aplikimi për 100 euro ndihmë nga të rinjtë nga mosha 16 vjeç deri më 30 fillon më 15 janar dhe do të zgjasë deri më 30 janar dhe bëhet përmes trezorit online https://idp.trezor.gov.rs/ ose përmes telefonit pa pagesë 0800/101-100.  

Ai theksoi se qytetarët për të aplikuar duhet të fusin sërish të dhënat e tyre në portalin e Administratës së Thesarit për atë lloj ndihme.