Këta dy artikuj shkaktojnë përgjumje pas racionit të drekës!

Këta artikuj janë zgjedhja më e keqe për drekë, sepse energjia ju bie vrullshëm

Sa herë ju ka ndodhur që pas drekës të ndieni letargji dhe varje koke, sepse përnjëherë keni ndier përgjumje?

Duhet të dini që ekzistojnë artikuj të caktuar të cilët ndikojnë keq në nivelin e energjisë në trup, transmeton Telegrafi.

Patatet e fërguara

Patatet e fërguara në këtë mënyrë janë përplot vaj dhe fjala është për karbohidratet e thjeshta të cilat duhet shmangur. Në të vërtetë, rrisin vrullshëm nivelin e sheqerit në gjak, mirëpo edhe vrullshëm e ulin.

Pra, nëse konsumoni patate të skuqur për drekë, me siguri do të ndieni rënie të vrullshme të energjisë, letargji dhe përgjumje.


Qumështi i lopës

Qumështi i lopës është i shëndetshëm dhe mund të jetë pjesë e ushqimit të balancuar, mirëpo gjithashtu mund të ndikojë negativisht në nivelin e energjisë në trup.

Përse është kështu? Qumështi i lopës vështirë tretet dhe ndikon keq në tretjen e ushqimit, së cilës i nevojitet ndihma e sasisë së madhe të gjakut që shkon në zorrë, ndërkaq pjesa tjetër e trupit duhet patjetër të funksionojë me qarkullim të zvogëluar të gjakut. Si rezultat i kësaj, ndodhin përgjumja dhe letargjia.