Sandalet me gisht të dëmshme, ja nga çfarë iu rrezikojnë

Me mbërritjen e sezonit të nxehtë, ne detyrohemi të veshim sa më pak që të jetë e mundur.

Kjo është arsyeja pse sandale janë çdoherë në modë, duke funksionuar si ‘kondicioner’ për këmbët tona.

Por studiuesit amerikanë, kanë vërejtur së sandalet me gisht mund të rrezikojnë shëndetin.

Ata kanë kategorizuar tri lloje dëmesh që mund të sjellin sandalet me gisht. Ndiqini ato më poshtë:

Dëmtojnë ecjen dhe qëndrimin: Ju detyroheni të bëni hapa më të shkurtër, duke konsistuar në një ecje të ngathët.

Flluska me ujë: materiali dhe konformiteti me të cilat janë bërë shumë lloje të këtij lloji të sandaleve mund të çojë në krijimin e fluskave në mes të gishtit të madh dhe atij të dytit, me kalimin e kohës.

Këmbët tepër të ekspozuara ndaj rrezikut të sëmundjeve të kontraktuara: këmbët janë pothuajse tërësisht të zhveshura dhe shumë afër tokës, kështu që mundësia e kontraktimit të sëmundjeve të tilla si kërpudhat ose bakteret përforcohet.