Bajamja është aleati i shkëlqyeshëm i shëndetit, mirëpo kujdes në ç’sasi duhet ngrënë?

Shumë studime kanë treguar që një grusht bajame në ditë ul kolesterinën, mbron zemrën dhe venat, por i ndihmon edhe kujtesës

Një grusht fruta arrore në ditë është ajo që secili do të duhej të ketë në ushqimin e përditshëm, transmeton Telegrafi.

Ato “kokrra” të vogla do t’ju sigurojnë përbërës të vlefshëm ushqyes dhe do t’ju japin ndjenjën e të ngopurit.

Për shembull, bademet ndihmojnë në pengimin e absorbimit të yndyrave në organizëm, janë të pasura me vitaminën E, magnez dhe antioksidantë, por edhe me fibra.

Shumë studime kanë treguar që një grusht bademesh në ditë ndihmon në uljen e kolesterinës, ndihmon kujtesën…

Konsumimi i rregullt i bademeve do të përmirësojë metabolizmin, ndërkaq vitamina E, të cilën e përmban, do të ndikojë të keni lëkurë të bukur dhe të shëndetshme.

Megjithatë, nuk duhet tepruar me sasinë e këtyre artikujve të shëndetshëm, sepse sasia më e madhe mund të shkaktojë probleme shëndetësore.

Dozat e rekomanduara ditore të bajameve janë një grusht, përkatësisht rreth tridhjetë gramë.

Nëse konsumoni shumë, do të shkaktojë fryrje, gazra, por mund të shkaktojë edhe diarre në disa raste.