Sëmundjet e zemrës nuk shkaktohen nga kolesteroli, por nga këto probleme tjera

u është thënë nga mjek dhe ekspert se sëmundjet e zemrës shkaktohen nga kolesteroli, por mesa duke kjo nuk vlen më.

Përgjigja se çka e shkakton që zemra të sëmuret është e gjerë dhe komplekse, që do të thotë që sëmundjet e zemrës nuk ndikohet vetëm nga një faktor, por nga shumë të tjerë dhe 4 faktorë janë ata që ndikojnë më së shumti që zemra juaj të ketë probleme dhe të sëmuret.

Është thënë edhe nga mjekët që janë 4 faktorë që ndikojnë në zemër, raporton “Natural Soulution Magazine”.


Këto janë:

Infalmacioni

Nga dëmtimet oksidative

Stresi dhe 

Sheqeri

Gjithashtu besohet se këta faktorë janë më të rëndësishëm dhe duhet të ju  kushtohen më shumë vëmendje sesa kolesteroli, por e mira është se ka zgjidhje edhe për këto probleme.

Për shembull, ju mund të mos i shkaktoni stres vetes, mund të hiqni dorë nga sheqeri dhe të ndryshoni mënyrën se si hani. Ne nuk po mundohemi që të krijomë teori konspirative, kuptohet që edhe kolesteroli është i rrezikshëm për zemrën dhe shëndetin në përgjithësi. Por, ajo se çfarë po mundohemi të tregojmë është se fillimisht zemra është shumë e rëndësishme, prandaj nuk duhet të fokusoheni vetëm në përmirësimin e një faktori, por edhe shumë faktorëve të tjerë.