Kujdes: Këto janë rreziqet që shfaqen nga kolesteroli i lartë në gjak

Kujdes: Këto janë rreziqet që shfaqen nga kolesteroli i lartë në gjak

Të kesh një faktor rreziku për sëmundje të zemrës do të thotë që duhet të jesh i kujdesshëm.

Shkencëtarët kanë zbuluar se kur njerëzit kanë më shumë se një faktor rreziku, të tilla si kolesterolin e lartë në gjak dhe presionin e lartë të gjakut, këta faktorë punojnë së bashku për ta bërë rrezikun e sëmundjeve të zemrës shumë më të lartë, transmeton Gazeta Shneta.

Edhe nëse nivelet e kolesterolit dhe tensionit të gjakut janë ngritur butësisht kur ato të dy janë të pranishme në trupin tuaj, ato mund të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin për të dëmtuar më shpejt enët e gjakut dhe zemrën tuaj.

Nëse nuk kontrollohen, ata përfundimisht vendosin fazën e sulmit në zemër dhe goditjes në tru, si dhe probleme të tjera si mosfunksionimi i veshkave dhe humbja e shikimit.

Nëse jeni diagnostikuar me kolesterol të lartë, do të thotë që niveli i kolesterolit në gjakun tuaj është më i lartë sesa besohet të jetë i shëndetshëm.

Sidoqoftë, shumë kolesterol në gjakun tuaj mund të rrisë rrezikun për sëmundje kardiovaskulare, sulm në zemër dhe goditjes në tru. Shqetësimi është se nëse kolesteroli juaj është i lartë, teprica e yndyrnave do të ngjiten në muret e arterieve tuaja.