• E mërkurë / Oct-05 16:43
  • Kontakt

E tregon shkenca: 99% e të vdekurve nga koronavirusi kanë pasur këtë të përbashkët

E tregon shkenca: 99% e të vdekurve nga koronavirusi kanë pasur këtë të përbashkët

Hulumtimi i ri mund të sigurojë verifikim në atë pse shkalla e vdekshmërisë në Itali, e cila arrin rreth tetë për qind nga numri i përgjithshëm i të infektuarve, është më i lartë sesa në vendet e tjera.

Ekspertët nga Instituti në Romë i kanë hetuar dosjet mjekësore të rreth 18 për qind të viktimave të koronavirusit në Itali dhe kanë zbuluar se vetëm tre persona që kanë vdekur nuk kanë pasur ndonjë sëmundje tjetër.

Më shumë se 75 për qind kanë pasur tension të lartë të gjakut, rreth 35 për qind ishin të diagnostikuar me diabet, ndërsa një e treta kanë pasur sëmundje të zemrës.

Mosha mesatare e të vdekurve nga virusi në Itali është 79,5 vjeç.