Çfarë i bën koronavirusi trupit?

Çfarë i bën koronavirusi trupit?

Viruset funksionojnë duke u futur brenda qelizave që trupi juaj është i bërë dhe më pas duke i rrëmbyer ato, raporton BBC.

Koronavirusi, i quajtur zyrtarisht Sars-CoV-2, mund të pushtojë trupin tuaj kur të merrni frymë ose prekni një sipërfaqe të kontaminuar dhe më pas fytyrën.

Së pari infekton qelizat që rreshtojnë fytin tuaj, rrugët e frymëmarrjes dhe mushkëritë dhe i shndërron ato në një numër të madh të viruseve të reja për të infektuar më shumë qelizat.

Në këtë fazë të hershme, ju nuk do të jeni të sëmurë dhe disa njerëz nuk mund të zhvillojnë kurrë simptoma. Covid-19 është një infeksion i butë për 8 nga 10 njerëzit që e marrin atë dhe simptomat thelbësore janë ethet dhe kolli.

Këto simptoma trajtohen me pushim në shtrat dhe të pini shumë lëngje, dhe u nuk do të keni nevojë për kujdes specialist spitalor.