“American Song Contest” vjen më 2022

“American Song Contest” vjen më 2022

Edhe amerikanët do të kenë festival të ngjashëm sikurse “Eurovision”.

Festivali i Këngës “Eurovision” po shkon në krah të shtetit pasi NBC siguron “Festivalin e Këngës Amerikane”, një bashkëprodhim midis Propagate dhe Universal Television Alternative Studio, një ndarje e Universal Studio Group, me producentin ekzekutiv të ‘The Voice’ në krye, shkruan Eurovision.tv.

Shfaqja do të shfaqë performanca të drejtpërdrejta, që përfaqësojnë të 50 shtetet, 5 territoret e Shteteve të Bashkuara dhe kryeqytetin e kombit, Uashington, D.C, duke garuar për të fituar votën e vendit për ‘Këngën më të mirë origjinale’.

Një artist solo, duo, DJ ose një bend do të përfaqësojë secilin vend duke interpretuar një këngë origjinale, duke festuar stilet dhe zhanret e ndryshme në të gjithë Amerikën.

Festivali i drejtpërdrejtë përbëhet nga tre raunde pasi artistët garojnë në një seri të raundeve kualifikuese, të ndjekura nga gjysmë-finalet dhe finalja e madhe përfundimtare ku një shtet ose territor do të dalë fitues.

Përveç votave të fansave, një juri e profesionistëve të industrisë muzikore gjithashtu do t’i japë ekspertizën e tyre festivalit.

Martin Österdahl, mbikëqyrës ekzekutiv i Fonkursit të Këngës Eurovision, është i ngazëllyer për shfaqjen e re: “Për 65 vjet, Festivali i Këngës Eurovision ka lidhur njerëz shumë larg. Si pronarë të këtij formati jashtëzakonisht të suksesshëm, ne kemi parë se si ka gjetur vend në miliona zemra në të gjithë Evropën dhe më gjerë. Tani ne jemi të ngazëllyer që kemi gjetur partnerët e përsosur për të ndarë këtë konkurs unik dhe festimin e tij pasionant të muzikës dhe këngëve origjinale me popullin amerikan”

Procesi i paraqitjeve për të përfaqësuar secilin shtet ose territor tashmë është duke u zhvilluar dhe mirëpret të gjitha llojet e muzikës duke përfshirë country, dance, elektronike, pop, rap, R&B, rock dhe më shumë.

Aplikantët e interesuar mund të aplikojnë së shpejti.