• E mërkurë / Dec-11 11:35
  • Kontakt

Japonia po dhuron shtëpi falas

Japonia po dhuron shtëpi falas

Japonia njihet si një vend me një popullsi gjithmonë në ulje, së fundmi është konstatuar së shumë shtëpi kanë mbetur boshe.

Kjo pasi pjesa më e madhe e grup moshave të reja po synojnë që të jetojnë në qytete, kështu vendet rurale po boshatisën.

Rreth 900 fshatra mendohet se do të zhduken deri në vitin 2040

Kështu Japonia ka vendosur që të dhurojë shtëpitë e boshatisura falas, përfituesit e para ishin familja e Naokos.

Familja e Naokos jetonin së bashku me babin e tij në një hapësirë të ngushtë, dhe ata u shprehen teje të gëzuar nga kjo që po ndodh madje për ta ishte shumë e vështirë në fillim ta besonin.