• E mërkurë / Feb-24 23:42
  • Kontakt

Ariana Grande ende vuan nga PTSD, tri vjet pas ngjarjes tragjike në Manchester

Ariana Grande ende vuan nga PTSD, tri vjet pas ngjarjes tragjike në Manchester

Menaxheri i Ariana Grandes, Scooter Braun ka zbuluar se këngëtarja është ende ‘vuajtje ’në tre vjetorin e sulmit famëkeq që ndodhi në Manchester Arena.

Një sulmues vetëvrasës vrau 22 dhe plagosi 139 persona kur ai shpërtheu një pajisje teksa njerëzit po linin koncertin e Arianës më 22 maj 2017 në Manchester.

Duke folur në përvjetorin e tretë të sulmit, Scooter shpjegoi se ylli i popit ka çrregullim stresi post traumatik.


Sipas The Mirror, Scooter, i cili së bashku me Ariana Granden vizituan familjet dhe të plagosurit në spitalin e fëmijëve Royal Manchester në ditët pas sulmit, tha: “Ajo ka PTSD, ajo vuan ende deri më sot”.

Në një intervistë të vitit 2018 për “British Vogue”, Ariana zbuloi se ajo kishte përjetuar simptoma të çrregullimit të stresit post-traumatik.

“Është e vështirë të flasësh sepse kaq shumë njerëz kanë pësuar humbje kaq të rënda, të jashtëzakonshme. Por, po, është një gjë e vërtetë”, tha ajo.

“Unë i njoh ato familje dhe fansat e mi, dhe të gjithë atje përjetuan një sasi të jashtëzakonshme pikëllimi gjithashtu. Koha është gjëja më e madhe. Ndjehem sikur nuk duhet të flas as për përvojën time – si nuk duhet të them as asgjë. Unë nuk mendoj se kurrë nuk do të di se si të flas për të dhe të mos qaj”, ishte shprehur këngëtarja.

Duke folur nëntë muaj pas bombardimit, menaxheri i këngëtares tregoi në një lidhje direkte me Cal Fussman, se si Ariana kishte qarë ‘për ditë me radhë’ pas sulmit.

“Kur zbuloi se fansat e saj kishin vdekur, ajo ishte aq e trishtuar. Ajo qau me ditë të tëra, ajo ndjeu gjithçka – çdo fytyrë çdo emër, ajo i mbante të gjitha në mendje”, tha ai.

Menaxheri i artistes kujtoi se si vizitat e tyre te familjarët e viktimave ishin ‘dy orët më të vështira të jetës së tyre’.

“Pas familjes së parë që duhej ta ndihmoja, ajo u shqetësua dhe unë humba. Ishte tej mase e vështirë. Por, sa herë që zbrisnim, i kujtonim njëri-tjetrit të shkonim në shtëpi. Të dashurit tanë do të jenë akoma atje. Ajo nënë nuk po vjen kurrë në shtëpi, ajo vajzë nuk po vjen kurrë në shtëpi, ai djali nuk po vjen kurrë në shtëpi, ose babi që nuk po vjen kurrë në shtëpi”, kujtoi Scooter.

Çfarë është PTSD?

Çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD) është një çrregullim ankthi i shkaktuar nga ngjarje shumë stresuese, të frikshme ose shqetësuese.

Njerëzit me PTSD shpesh vuajnë makthi dhe goditje për ngjarjen traumatike dhe mund të pësojnë pagjumësi dhe paaftësi për t’u përqendruar.

Simptomat shpesh janë mjaft të rënda për të pasur një ndikim serioz në jetën e përditshme të personit, dhe mund të shfaqen menjëherë pas ngjarjes traumatike ose vite më vonë.


PTSD mendohet se prek rreth një në çdo tre persona që kanë një përvojë traumatike, dhe së pari u dokumentua në Luftën e Parë Botërore në ushtarët me goditje nga predha.

Njerëzit që shqetësohen se kanë PTSD duhet të vizitojnë mjekun e tyre, i cili mund të rekomandojë një kurs psikoterapie ose anti-depresivë.