Bitcoin zëvendësohet nga Litecoin

Me rritjen e Bitcoin fundvitin e kaluar, kostot e transaksionit dhe kohëzgjatja e transfertave u rrit ndjeshëm.

Kjo brengos edhe përdoruesit në rrjetin e “errët”. Studiuesit e Future Recorded tani kanë gjetur në një studim , Bitcoin humbet në tregjet përkatëse në atraktivitetin dhe është në prag të zëvendësimit nga monedha të tjera dixhitale.

Edhe pse më pak të njohura, Litecoin dhe Dash janë quajtur si kandidatët më premtues pasardhës.

Kriminelët janë gjithashtu njerëzit e biznesit, vëjnë re studiuesit. “Ata duan atë për klientët e tyre aq e lehtë të jetë e mundur për të kryer blerje” Litecoin ishte veçanërisht popullor në përdoruesit e Evropës Lindore. Dash do të kishte qenë pasardhësi logjik, por ështe kapërcyer nga Litecoin .

Kohët e fundit Bitcoin ka rënë ndjeshëm pasi u rrit më shumë se 20.000 dollarë vitin e kaluar. Të premten në mëngjes, të listuara sipas Coinmarketcap, Bitcoin ra në pak më shumë se 8000 dollarë, Litecoin në 143 dollarë dhe 583 dollarë amerikan Dash-i.