Marsi në 4K

Marsi në 4K

Një regjisor britanik ka përpunuar të dhënat vizuale nga NASA rover Perseverance në një film mbresëlënës të shkurtër. Më pak se 2 javë më parë, Perseverance Rover i NASA u ul në kraterin Jezero në Mars. Deri më sot, ai tashmë ka dërguar shumë të dhëna vizuale nga Planeti i Kuq në Tokë, transmeton Telegrafi. Regjisori britanik Sean Doran ka përpunuar disa nga fotografitë e para të bëra nga Perseverance në kraterin Jezero dhe ka bërë një film të shkurtër.

Për filmin 30 minutësh, Doran hoqi zhurmën, riparoi, mblodhi, ngriti dhe shtoi tinguj në fotot që u morën me sistemin e kamerës (Mastcam-Z) të montuar në direkun e roverit në ditën e tij të 5-të në Mars.

Siç shkruan CNet, panorama e zgjeruar të kujton peizazhe vullkanike dhe shkretëtirë në tokë.

NASA boton një mori të dhënash vizuale në faqen e saj të internetit për misionin Mars, të cilat janë në dispozicion për të gjithë për përdorim të mëtejshëm.