Petkoviq: Në takimin e radhës në Bruksel, do të kërkojmë lëvizje konkrete për formimin e Asociacionit

Petkoviq: Në takimin e radhës në Bruksel, do të kërkojmë lëvizje konkrete për formimin e Asociacionit

Petkoviq theksoi se në javët e fundit është shtuar numri i aksioneve të organizuara dhe siç i quajti ai “të sinkronizuara të njësive speciale të armatosura rëndë, të cilat në harkun e vetëm njëzet ditëve, dy herë, ilegalisht dhe pa miratim, pushtuan veriun e Kosovës”.

“Prishtina gjeneron një atmosferë mosbesimi çdo ditë duke refuzuar vazhdimisht të fillojë procesin e formimit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe. Nga kjo perspektivë, ne duhet të shikojmë deklaratën e djeshme të Besnik Bislimi se nuk do të ketë Asociacion, nuk do të ketë dialog” , ka deklaruar Petkoviq.

Ai shtoi se pavarësisht nga kjo, “në takimin e radhës në Bruksel, Beogradi do të kërkojë hapa konkretë për formimin e Asociacionit, të cilën e ka theksuar qartë edhe Bashkimi Evropian”.