Në krye të policisë globale vjen njeriu që akuzohet për torturim, gjenerali nga Emiratet e Bashkuara zgjidhet kryetar i Interpolit

Në krye të policisë globale vjen njeriu që akuzohet për torturim, gjenerali nga Emiratet e Bashkuara zgjidhet kryetar i Interpolit

Gjenerali nga Emiratet e Bashkuara Arabe që akuzohet se kishte urdhëruar torturimin e njerëzve, është zgjedhur në krye të Interpolit, ka bërë të ditur kjo agjenci e policisë globale, shkruan Guardian.

“Zotëri Ahmed Nasser al-Raisi nga Emiratet e Bashkuara Arabe është zgjedhur për president”, ka Interpoli në Tëitter, transmeton Telegrafi.

Raisi, shef i forcave të sigurisë në EBA, gjatë katër viteve të ardhshme do të jetë në krye të Interpolit. Në anën tjetër, Sekretarit të Përgjithshëm të Interpolit, Jurgen Stock, që iu dha mandati i dytë pesëvjeçar, merret me organizimet e përditshme të kësaj agjencie.

Akuzat për torturim ishin ngritur kundër Raisit gjatë muajve të fundit në Francë e Turqi, që edhe ishin nikoqire të Asamblesë së Përgjithshme në të cilat u zgjodh në krye të Interpolit.

Mediat britanikë raportojnë se edhe akademikët kanë shkruar, duke akuzuar Raisin se ka mbyllur dhe torturuar njerëz në Emiratet e Bashkuara.