Maliqi: Dikur na vizitonin Sekretarët Amerikan të Shtetit e zv.Presidentët, tash veç letra

Maliqi: Dikur na vizitonin Sekretarët Amerikan të Shtetit e zv.Presidentët, tash veç letra

Njohësi i zhvillimeve në Kosovë dhe rajon, Agon Maliqi, ka komentuar letrën e sekretarit amerikan të shtetit dërguar kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, ai ka thënë se në të kaluarën Kosova i pritke Sekretarët e shteti, ndërsa tani vetëm veç letra.

Maliqi gjithashtu ka theksuar se Blinken ka ripërsëritur qëndrimin tradicional se Kosova nuk zhbllokohet pa angazhim për marrëveshje në Bruksel,

“Blinken ripërsëriti qëndrimin tashmë tradicional: 1) Kosova nuk zhbllokohet pa angazhim për marrëveshje në Bruksel; 2) Mbështetje për njohje nëse tregoheni bashkëpunues (shih listën e temave). Dallimi? Dikur priteshim nga Sekretarët e Shtetit ose zv.Presidenti… tash veç letra”, ka shkruar Maliqi.