Bankroton shteti i Azisë, si shkak i krizës ekonomia e vendit ka rënë krejtësisht

Kryeministri i Sri Lankës ka deklaruar se ekonommia e shtetit ka kolapsuar tërësisht.

Ai është shprehur se pas muajve të tërë në mungesë ushqimi, karburanti e energjie, ekonoma tani ka kolapsuar tërësisht

“Sri Lanka po përballet me një situatë shumë më serioze përtej mungesës së thjesht të karburantit, gazit, energjisë elektrike dhe ushqimit”, tha ai.

“Ekonomia jonë ka rënë plotësisht”, tha ai.

Kryeministri Wickemesighe i cili është edhe ministër i financave tha se shteti nuk është më në gjendje të blejë karburant të importuar, madje edhe me para në dorë.

Ai tha se qeveria humbi mundësine për të ndryshuar situatën