Gjukanoviq pret që Mali i Zi të shkojë në zgjedhje të reja parlamentare

Gjukanoviq pret që Mali i Zi të shkojë në zgjedhje të reja parlamentare

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, tha se, duke gjykuar nga negociatat e palëve, vendi është i sigurt se së shpejti do të përballet me zgjedhje parlamentare, transmeton RTCG.

“A do të pranojë kjo mazhorancë, e cila u krijua pas zgjedhjeve parlamentare të 2020, të formojë një qeveri tjetër, të tretë brenda dy vjetësh, apo do të biem menjëherë të gjithë se është e panevojshme dhe se duhet të bëjmë zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare sa më shpejt që të jetë e mundur. Mos spekuloni në këtë pikë. Por mund të them me siguri, edhe nëse do të formohej një qeveri e tretë, do të ishte jetëshkurtër”, tha Gjukanoviq.

Ai tha se pret që Mali i Zi të ketë një qeveri stabile që do ta udhëheqë në rrugën e zhvillimit evropian dhe se kjo duhet të ndodhë sa më shpejt.

“Duhet të ndodhë sa më shpejt. Këto dy vjet përvojë politike i konsideroj krejtësisht të kota. Mendoj se duhet një qeveri serioze, e përgjegjshme, politike dhe padyshim që nuk mund ta marrim nga partitë që fituan më 30 gusht. Prandaj qëndrimi im që zgjedhjet të mbahen në dy, tre muajt e ardhshëm”, ka thënë Gjukanoviq në një intervistë për Euronews.

Siç vlerësoi ai, Qeveria e Dritan Abazoviqi në mënyrë të papërgjegjshme e ktheu Malin e Zi në të kaluarën duke nënshkruar një kontratë themelore me Kishën Ortodokse Serbe.