• E mërkurë / Jul-24 10:27
  • Kontakt

Trump dyfishon taksat për metalet – dobëson lirën turke

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Truqia nuk po gjejnë pajtim kohëve të fundit – të njëjtit kanë shumë mosmarrëveshje politike.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Truqia nuk po gjejnë pajtim kohëve të fundit – të njëjtit kanë shumë mosmarrëveshje politike.

Shefi i Shtëpisë së Bardhë, Donald Trump, ka njoftuar se ka dyfishuar taksat e çelikut dhe aluminit, gjë që çon në dobësimin e valutës turke, lirës, transmeton Klan Kosova.

Në postimin e tij në Twitter, ai ka thënë me ironi se ky vendim po merret “me respekt për Turqinë, ku lira turke bie në krahasim me dollarin tonë të fortë”.

Taksat për aluminin do të jenë 20% ndërsa për çelikun 50%.

Mosmarrëveshjet mes SHBA-ve dhe Turqisë janë thelluar kur kjo e fundit e arrestoi pastorin amerikan, Andreë Brunson, i cili akuzohej për spiunazh dhe terrorizëm.