Lufta tregtare SHBA-Kinë zbret vlerën e dollarit

Euro ra në një nivel të ulët përpara takimit të Komisionit Evropian mbi buxhetin e Italisë. Shqetësimet për shpenzimet e Italisë...

Euro ra në një nivel të ulët përpara takimit të Komisionit Evropian mbi buxhetin e Italisë. Shqetësimet për shpenzimet e Italisë kanë ngritur dyshime rreth planit të Bankës Qendrore Evropiane për të rritur normat e interesit verën e ardhshme dhe ka dëmtuar euron.

Mario Centeno, kreu i Eurogrupit të ministrave të Financave, tha se është i bindur se mund të arrihet një marrëveshje.

Lufta tregtare midis Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kinës vazhdon të jetë aktive, me tregjet e shqetësuara se ato tensione tregtare mund të përshkallëzohen. Gjithashtu, valuta euro mund të marrë një ofertë nëse numrat paraprakë të Indeksit të Prodhimit të Eurozonës dhe Gjermanisë do të vlerësohen pozitivisht.

Aktualisht një euro po tregtohet me 1.147 dollarë amerikan