Si të kujdesemi për baterinë e automjetit gjatë dimrit

Si të kujdesemi për baterinë e automjetit gjatë dimrit

Pse bateritë humbasin funksionin gjatë dimrit?

Nxehtësia ekstreme ose ftohja mund të rrisin shkallën e shpenzimit të baterisë, duke e bërë dimrin një kërcënim të trefishtë për baterinë tuaj. Të nxehtit gjatë verës bënë që uji të avulloj në elektrolit dhe kështu rritet sulfatimi. Prandaj gjatë dimrit shkaku i temperaturave të ulëta procesi i reaksioneve kimike që zhvillohen në baterinë me acid ngadalësohet. Në anën tjetër motori i ftohtë dhe vaji i dendur i motorit kërkojnë më shumë energji, gjë që ndikon në funksionalitetin e automjetit.

Çfarë duhet të bëjmë?

1. Kontrollojeni baterinë në rast të mbeturinave apo korozionit, këto janë elemente që ndikojnë në përçueshmërinë efektive të baterisë- Nëse keni dyshime, konsultohuni me profesionist.

2. Kohë pas kohe testojeni baterinë për të parë se sa është shpenzuar. Duke e testuar baterinë ju ulni gjasat për të ngecur në rrugë për shkak të baterisë.

3. Në rast të dëmtimeve, ndërrojeni baterinë – Drejtohuni servisit apo personit të autorizuar.

Në serviset tona ju mund të bëni testimin e baterisë falas.
-Siguria nuk është lojë!