Samsung thotë se do të trefishojë prodhimin e çipave deri në vitin 2027

Samsung thotë se do të trefishojë prodhimin e çipave deri në vitin 2027

Biznesi i prodhimit të çipave të Samsung Electronics ka njoftuar planet për më shumë se trefishimin e kapacitetit të tij të prodhimit të çipave deri në vitin 2027 për të përmbushur kërkesat e shumta.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, fabrika e dytë më e madhe në botë pas Taiwan Semiconductor Manufacturing Co synon prodhimin masiv të çipave të teknologjisë së avancuar 2 nanometër deri në vitin 2025 dhe çipave 1.4 nm deri në vitin 2027.

Samsung filloi prodhimin masiv të çipave me teknologji 3 nm në qershor. Kompania ishte në bisedime me klientët e mundshëm për një bashkëpunim 3-nm, duke përfshirë Qualcomm, Tesla dhe Micro Devices të Avancuara, tha Samsung.

Samsung, prodhuesi më i madh në botë i çipave të memories, ka pasur vështirësi në përmbushjen e pritshmërive të klientëve për rendimentet e shkritoreve në vitet e fundit.