Eksperti i sigurisë: Vuçiqi e Daçiqi pasardhës të kriminelit Millosheviq

Eksperti i sigurisë: Vuçiqi e Daçiqi pasardhës të kriminelit Millosheviq

Për njohësin e çështjeve të sigurisë dhe inteligjencës, Fadil Kajtazi, sloganet e luftës janë pjesë e retorikës së politikës, elitave intelektuale dhe Kishës Ortodokse Serbe nga koha e Millosheviqit, ku në fakt ngjitja në politike e Vuçiq dhe Daçiq përkon me këtë kohë.

“Krejt opusi politik i këtyre dy personaliteteve kryesorë të politikës serbe mbështetet në këtë gjuhë, pasi po të shikosh të kaluarën e tyre politike, këta dhe një pjesë e madhe e mbështetësve të tyre, në biografinë nuk shquhen për ndonjë kreativitet politik në funksion të zhvillimit të Serbisë. Ngritja e tyre dhe mbijetesa e tyre politike mbështetet në gjuhën urrejtëse në drejtim të kroatëve, boshnjakëve dhe shqiptarëve”, ka thënë ai.

Fatkeqësisht, sipas Kajtazit, Kosova është leva e mbetjes politike dhe pasurimit ekonomik të Vuçiqit dhe Daqiqit.