Çfarë thotë diplomati i famshëm suedez për zgjedhjet e sotme

Diplomati suedez Karl Bild ka komentuar procesin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme që sot po mbahen në Kosovë.

Përmes një shkrimi në Twitter, Bild ka shkruar se qytetarët e Kosovës, votojnë sot për të zgjedhur parlamentin e ri.

I njejti ka shkruar se me krijimin e qeverisë së, shpreson që të adresohen cështjet e pazgjidhura rajonale.

“Sot votuesit në Kosovë, shkojnë në kutitë e votimevë për të zgjedhur një parlament të ri. Pas zgjedhjes së qeverisë së re, shpresojmë që të adresohen cështjet e pazgjidhrura në rajon”, ka shkruar ai në Twitter.

Këto komente Bild i ka bërë derisa ka shpërndarë thirrjen e GLPS-së për të dalë sa më shumë në votime.

“Mirëmëngjesi të gjithëve, GLPS u bënë thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës të shfrytëzojnë të drejtën e tyre themelore për të votuar. GLPS uron për një proces të qetë dhe demokratik. Stafi ynë do angazhohen sot për të monitoruar qendrat kryesore në të gjithë Kosovën”.