Pas sulmit në Siri, Erdogan kërcënon edhe Europën

Pas sulmit në Siri, Erdogan kërcënon edhe Europën

Presidenti i Turqisë, Rexhep Taip Erdogan, ka kërcënuar se do të “hapë dyert” për refugjatët sirian në shtetin e tij që të emigrojnë në Europë. Kjo nëse liderët e kontinentit e quajnë fushatën ushtarake të Turqisë në verilindje të Sirisë si “okupim”.

Rexhep Taip Erdogan ka paralajmëruar Bashkimin Eruopian se ai do të përzëje 3.6 milionë refugjatët gjatë një fjalimi pas takimit me deputetët nga partia e tij. Ai ka hedhur poshtë kritikat që vijnë nga Arabia Saudite dhe Egjipti dhe ka thënë se luftëtarët e ISIS’it që janë zënë gjatë ofenzivës do të burgosen të Turqi nëse asnjë prej shteteve të tyre nuk i pranon, transmeton Gazeta Express.

Në kohën që ai fliste, ushtria turke ishte duke u ballafaquar me Forcat Demokratike Siriane, të cilat janë kryesisht kurde, në shumë fshatëe dhe qytete përgjatë kufirit turko-sirianë. Kjo është dita e dytë e ofensivës turke dhe deri tani mijëra civil janë detyruar të zhvendosen nga shtëpitë e tyre.

Së paku 23 ushtarë kurdë dhe tetë civilë janë vrarë, sipas një raporti shkruan The Guardian.