• E mërkurë / Jul-15 06:27
  • Kontakt

Shaip Kamberi midis Beogradit: “Nuk ja kemi frikën Vaciqit edhe pse ndoshta shteti qëndron pas tij” (VIDEO)

Shaip Kamberi midis Beogradit: “Nuk ja kemi frikën Vaciqit edhe pse ndoshta shteti qëndron pas tij” (VIDEO)

Kërcënimet e Misa Vaciqit në Bujanoc e bëjnë popullatën e Komunës sonë të shqetësohet sepse, megjithëse është një politikan margjinal, ekziston frika se shteti, apo dikush shumë më i fuqishëm, është pas tij, ka deklaruar në studion e televizionit serb N1, kryetari i Bujanocit, Shaip Kamberi.

 “Ne jemi duke pritur që shteti të fillojë procedurat kundër një fjalimi të tillë fashist,” deklaroi ai.

“Nuk është fjala për politikan margjinal, i cili edhe është, por përkundrazi ekziston frika nëse qeveria ose një pjesë e qeverisë fshihet pas tijdhe përpiqet të rrezikojë paqen në Bujanoc dhe duke krijuar incidente artificiale do të shkaktojë një përçarje midis shqiptarëve dhe serbëve”, tha ai.

Lideri i krahut të djathtë Misa Vaciq është në qendër të vëmendjes këto ditë për angazhimin politik dhe për qytetet ku promovohet. Incidentet në Shabac, ku opozita është në pushtet, njoftojnë se së shpejti do të vijnë në Paraqin, i cili është gjithashtu një nga disa komunat në të cilat opozita është në pushtet. Gjithçka filloi në Bujanoc, ku ai kërcënoi serbët lokalë, të cilët, siç:  “po vidhnin me Shiptarët” për t’i dëbuar.

“Është simptomatike, që me fjalime të tilla, Vaciq vjen në komuna ku SNS nuk është në pushtet, dhe Bujanoci është një nga të paktat komunë ku SNS është në opozitë” – ka deklaruar Kamberi.

Nëse Bujanoci ishte vendrastësi,  nuk janë rastësi që komuna e dytë apo e tretë që përzgjodhiai te jëtë SNS-i në opozitë.

“Frika jonë fillestare është se shteti qëndronprapa tij, fakt që tregon që dikush është shumë më i fuqishëm se Misa Vaciq që fshihet pas tij,” ka deklaruar Kamberi, duke shtuar se ardhja e opsioneve të tilla sjell frikë tek qytetarët.

Kamberi tha se kërcënimet kishin të bënin me opsionet politike serbe në Bujanoc që nuk ishin me SNS. “Ata janë nën sulm sepse nuk janë me SNS, dhe qëllimi është të krijojmë një atmosferë për të dënuar disa mundësi politike për të mos marrë vota serbe,” tha ai.

Ne nuk mund të lëmë pas dore, shtoi ai, që Bujanoc është një bashkësi shumetnike dhe nëse shteti nuk bën asgjë, atëherë ai është gjithashtu një bashkëpunëtor.

Ai deklaroi se në Bujanoc, nuk ka të regjistruara incidente ndëretnike  dhe marrëdhëniet midis komuniteteve janë në nivel.

“Sipas mendimit tim, këto janë deklarata fashiste që duhet të dënohen më fort”, tha ai. Ai përsëriti se dënon çdo përpjekje për të sjellë trazira midis popullatës së komunës së Bujanocit.

Kamberi tha se megjithëse ishte paralajmëruar se do të fillohej një proces gjyqësor, pra një ankesë penale për këto kërcënime të bëra në Bujanovac, ai nuk kishte marrë informacion deri më tani nëse ishte bërë kjo apo nëse këto njoftime ishin thjesht një përpjekje për të mbuluar çështjen.

“Shpresojmë që gjyqësori të marrë masat e duhura,” vuri në dukje ai.