Drejtori i Qualcomm: Zhvillimi i iPhone 5G është prioriteti ynë tani

Drejtori i Qualcomm: Zhvillimi i iPhone 5G është prioriteti ynë tani

Në samitin e teknologjisë Snapdragon Tech 2019, Presidenti i Qualcomm, Cristiano Amon tha që iPhone i ardhshëm 5G i Apple është prioriteti i tyre.

Të dy kompanitë janë duke punuar së bashku për të nxjerrë telefonin “sa më shpejt që të mundemi”.

Sidoqoftë, për të vazhduar me planet, iPhone 5G mund të mos zbatojë teknologjinë RF të Qualcomm.

Duke pasur parasysh ciklin relativisht të gjatë të zhvillimit për iPhone, edhe pse të dy kompanitë zgjidhën mosmarrëveshjet e tyre në prill, ishte vonë për të bërë ndryshime që do të lejonin integrimin e frontit RF të Qualcomm.

Raporti nuk përjashton mundësinë që Apple të vazhdojë politikën e përzierjes dhe përputhjes, duke u përpjekur të plotësojë hendekun RF, duke përdorur komponentë nga prodhuesit e tjerë.

Sinjalet e radio frekuencës (RF) janë sinjalet elektromagnetike pa tela, që përdoren si formë komunikimi në telefonat intelegjentë.