Bateritë nga asfalti, mbushin telefonin për 5 min

Bateritë e litiumit me përberje të asfalltit mund të ngarkonin deri në 20 herë më shpejt se baterinë

Në vend që të marrin disa orë për t’u ngarkuar, bateritë e reja me kombinimin litium dhe asfalt do të ngarkonin bateritë shumë më shpejt, duke kursyer kështu edhe energjinë elektrike edhe kohën.

Shkencëtarët kanë gjetur se bateritë litium-asfalt kanë densitet të lartë të rrymës prej 20 miliampera për centimetër katror.

Kapaciteti i tyre është i madh, por ajo që është më e shquar është se ne mund t’i sjellim ato nga ngarkesa zero në ngarkim të plotë për pesë minuta.

Këto bateri janë krijuar me qëllim të kursimit të energjisë dhe për të mbrojtur mjedisin nga ndotja që shkaktohet.