• E mërkurë / Apr-01 04:37
  • Kontakt

Korea Veriore ekzekuton pacientin, u largua nga karantina për ta frekuentuar një banjë publike

Korea Veriore ekzekuton pacientin, u largua nga karantina për ta frekuentuar një banjë publike

Një zyrtar i Koresë së Veriut u ekzekutua pasi frekuentoi një banjë publike ndërsa ai ishte destinuar të ishte në karantinë, ka pohuar një raport në Jug.

Zyrtari i tregtisë u arrestua dhe u qëllua menjëherë pasi rrezikoi përhapjen e koronavirusit duke vizituar banjën publike, raportoi gazeta “Dong-a Ilbo”.

Zyrtari ishte vendosur në izolim pasi udhëtoi në Kinë me Kim Jong-un duke imponuar ligjin ushtarak për të zbatuar bllokimin, thanë burimet.

Koreja e Veriut nuk ka konfirmuar ende ndonjë rast të virusit, por ka ndërmarrë masa drastike për ta ndaluar atë përhapjen në kufirin e saj me Kinën.

Zyrtari i tregtisë raportohej se u karantinua nën një politikë për të izoluar këdo që kishte qenë në Kinë ose kishte kontakte me popullin kinez.