4 Raste të reja me Covid-19 në Bujanoc përfshirë një fëmijë 10 vjeçarë

4 Raste të reja me Covid-19 në Bujanoc përfshirë një fëmijë 10 vjeçarë

Katër raste të reja të infeksionit të virusit korona janë konfirmuar në komunën e Bujanocit, përfshirë një fëmijë dhjetë vjeçar nga fshati Zhbevac.

Dr Lela Jovanović, drejtoreshë e Shtëpisë së Shëndetit në Bujanoc, konfirmoi se numri i rasteve të regjistruara të Covid-19 në komunën e Bujanocit u rrit me katër të hënën, në gjithsej 13.

- Nga katër pacientë të rinj, dy janë nga Bujanoci, të moshës 50 dhe 58 vjeç, përkatësisht, të cilët u morën mostrat të Shtunën.Një fëmijë 10-vjeçar nga fshati Zhbevac tashmë është duke u trajtuar në Qendrën Klinike Niš, i cili është testuar javën e kaluar - thotë Dr. Jovanović.

Një grua 65-vjeçare nga fshati Trejak, e cila nuk raportoi në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc, ishte gjithashtu e infektuar me Koronavirus, kështu që ky institucion nuk ka informacione se ku po trajtohet pacienti.

- Siç thashë më herët, situata në komunën tonë po bëhet më e komplikuar dhe kërcënon të spiralizohet jashtë kontrollit nëse sjellja e qytetarëve nuk ndryshohet urgjentisht. Kërkoj nga të gjithë të ndjekin rekomandimet dhe masat, të bartin maska, të mbajnë distancën e tyre dhe të shmangin kontaktet. Asgjë nuk ka mbaruar, përkundrazi - theksoi Dr. Jovanović.