N.P.''Moravica'' në kohë pandemie lë qytetarët pa ujë të pijshëm, kurse mbush me ujë pishinat private për freskim

N.P.''Moravica'' në kohë pandemie lë qytetarët pa ujë të pijshëm, kurse mbush me ujë pishinat private për freskim

Nëse ska ujë për pije, ka për mbushjen e pishinave private!

Sa duket qytetarët e Preshevës më tepër kanë gjasa që pushteti lokal të ju siguroj ujë për mbushjen e pishinave të tyre private, se sa për të pirë!

Mbushja e pishinave private në kohë Pandemie është aktivitet me të cilin po meret pushtetit lokal!

Arsyetimi i pushtetit lokal para qytetarëve për munges të ujit pēr pirje është i pa vend, kur në të njejtën kohë gjendet ujë i mjaftueshem për mbushjen e pishinave private!

Nuk mund t'a themi a është dhe sa është paguar N.P. Moravica për këtë punë, apo ky ishte një shërbim i vullnetit të mirë, mirëkuptim ose privilegj i treguar nga pushtetit lokal për ata qytetarë që kanë pishina dhe kan nevoj për t'u freskuar!

Sido që të jet, në këtë kohë pandemie, me temperatura të larta e me gjendje të jashtëzakonshme, kur pjesë të shumta të qytetit vuajnë për ujë, mbushja e pishinave private nga pushteti lokal është fyerje e intelegjencës dhe dinjitetit për qytetarët e Preshevës!

Shqiprim Arifi, kryetar i komunës së Preshevës gjatë secilës paraqitje publike, qan hallin e qytetarëve duke i porositur që të mbajnë distancën dhe të lajnë më shpesh duart, por sot të jesh banorë i Preshevës duhet të jetosh në mes dy kontradiktave, të jesh në mesin e shumicës së qytetarëve që nuk kan ujë as për të pirë, apo në mesin e atyre qytetarë që kanë ujë të mjaftueshem edhe për mbushjen e pishinave private, të siguruar nga pushteti lokal!

Ky lajm ka ardhur në redaksinë e Rtv Aldi nga një qytetarë i Komunës së Preshevës

(Video e bërë në muajin korrik 2020 në Preshevë)