9 ditë pushim për nxënësit në Serbi

9 ditë pushim për nxënësit në Serbi

Tetori po përfundon jo me shifra të mira përsa i përket numrit të nxënësve të infektuar në komunën e Bujnaocit, megjithatë në krahasim me shtatorin i cili përfundoi me 44 nxënës të infektuar tetori po përfundon me 32.

Sipas ministrit të Shëndetësisë Zllatibor Llonçar, pushimi shkollorë I cili është paraparë nga 11 deri më 14 nëntorëdo të zgjatet, sepse është vlerësuar se kështu do të parandalohet ose të ngadalsohet infeksioni i nxënësve.

Ministri ka potencuar se situate do të përcillet në çdo klasë nëpër shkolla dhe në baz të situatës do të veprohet, kalimi në rezhimin tjetër të punës, online ose në ndonjë mënyrë tjetër.