Kërkon falje politikani gjerman pasi qeshi gjatë vizitës në zonat e përmbytura

Kërkon falje politikani gjerman pasi qeshi gjatë vizitës në zonat e përmbytura

Kandidati demokrat për kancelar në zgjedhjet parlamentare në Gjermani, Armin Laschet kërkoi falje sot pasi u pa duke qeshur gjatë një vizite në zonat e prekura nga përmbytjet.

“Më vjen keq për përshtypjen e lënë. Ishte e papërshtatshme dhe më vjen keq për të. Fati i atyre që preken qëndron në zemrën tonë”, tha Armin Laschet përmes Twitterit.

Në një moment gjatë vizitës së tij në zonat e prekura nga përmbytjet, videoja tregon Laschet dhe bashkëpunëtorin e tij duke folur dhe duke qeshur në sfond, gjë që shumë njerëz, për shkak të seriozitetit të situatës dhe momentit, e panë të papëlqyeshme.

Conservative chancellor candidate Armin Laschet has apologized following criticism online over him appearing to laugh in the background as German President Steinmeier gives somber statement on help for flooding victims. pic.twitter.com/oDz6wz97oh

— DW News (@dwnews) July 17, 2021
“Mënyra në të cilën Armin Laschet, në momentin kur presidenti u drejtohet viktimave, po sillet në sfond është mosrespektim dhe meriton dënim”, i tha sekretari i përgjithshëm i socialdemokratëve, Lars Klingbeil, gazetës Bild.

Sipas sondazheve aktuale, Armin Laschet mund ta pasojë Angela Merkel në pas zgjedhjeve parlamentare në fund të shtatorit.

“Mënyra në të cilën Armin Laschet, në momentin kur presidenti u drejtohet viktimave, po sillet në sfond është mosrespektim dhe meriton dënim”, i tha sekretari i përgjithshëm i socialdemokratëve, Lars Klingbeil, gazetës Bild.

Sipas sondazheve aktuale, Armin Laschet mund ta pasojë Angela Merkel në pas zgjedhjeve parlamentare në fund të shtatorit.