Guri mister në Arabinë Saudite: Daton qe 4 mijë vjet, i prerë me ‘laser’

Guri mister në Arabinë Saudite: Daton qe 4 mijë vjet, i prerë me ‘laser’

Guri i quajtur ‘Al Naslaa’ në Arabinë Saudite duket sikur është prerë në gjysmë me një laser. Guri vlerësohet të jetë 4000 vjet i vjetër, dhe askush nuk e di se si u bë kështu.

Ka shumë mistere natyrore në botë, njëra prej të cilave është veçanërisht befasuese guri Naslaa në shkretëtirën Tayma në Arabinë Saudite.

Shumë njerëz mendojnë se prerja e saktë është bërë nga njerëzit ose nga ndonjë lloj tjetër krijesë, e cila duket po aq mbresëlënëse.

Sipas studimeve, mbi një mijë vjet më parë, toka u zhvendos dhe bëri që kjo shkëmb të ndahej në dysh, por pa arritur të rrëzohej.

Kjo mund të jetë për shkak të një dige vullkanike të mineraleve e cila më pas u forcua para se të vinte në dritë.

Megjithëse ende nuk dihet arsyeja e saktë e kësaj ndarje misterioze, është padyshim një nga mrekullitë më të mëdha të botës.