A do të votojnë republikanët për shkarkimin e Trumpit?

Në vitin 2019, asnjë republikan i Dhomës së Përfaqësuesve nuk votoi për ta shkarkuar Trumpin.

Dhe kur procesi arriti në Senat, vetëm senatori republikan i Utah, Mitt Romney theu vijën e partisë.

Por këtë herë tashmë ka pasur sinjale mbështetje për lëvizjen nga disa republikanë.

Liz Cheney, republikanja e tretë më e vjetër në Dhomën e Përfaqësuesve dhe vajza e ish-Nënkryetarit Dick Cheney, u zotua të mbështesë shkarkimin.

Ajo tha se Trump kishte “thirrur këtë turmë, kishte mbledhur turmën dhe kishte ndezur flakën e këtij sulmi”.

“Asnjëherë nuk ka pasur një tradhti më të madhe nga një president i Shteteve të Bashkuara të zyrës së tij dhe betimin e tij për Kushtetutën,” shtoi përfaqësuesi i Wyoming.

Tre anëtarë të tjerë të Dhomës Republikane – John Katko, Adam Kinzinger dhe Fred Upton – thanë se do të votonin gjithashtu për largimin e Trumpit nga pozita, raporton BBC.