Sërish tërmet në Kroaci

Sot në orën 10:58 një tërmet me madhësi 4.1 u ndie në Kroacinë qendrore. Shërbimi Sizmologjik i shtetit kroat raportoi një tërmet mjaft të fortë me epiqendër jo shumë larg Petrinja, afër Glinska Poljana. Madhësia e tërmetit ishte 4.1 sipas Richter, dhe intensiteti në epiqendrën e shkallës V të shkallës EMS. 

“Kjo është një seri tërmetesh pasuese, e cila ka rënë pak, por është ende në vazhdim”, shpjegoi sizmologu Tomislav Kuk për Media Serviss. “Ky ishte shumë më i fortë,” shkroi një vizitor në faqen e internetit të EMSC nga Petrinja. “Sigurisht shumë i papërshtatshëm”, lexon një koment tjetër nga një vizitor nga Petrinja.