Deputeti shqiptar ia bënë dhuratë Brnabiqit dhe Vuçiqit, librin që argumenton paragjykimet serbe ndaj shqiptarëve

Deputeti shqiptar ia bënë dhuratë Brnabiqit dhe Vuçiqit, librin që argumenton paragjykimet serbe ndaj shqiptarëve

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, i ka bërë dhuratë kryeministres serbe, Ana Brnabiq dhe presidentit serb Aleksandër Vuçiq, kopjet e librit ““Shqiptari imagjinarë – Simbolika e Kosovës dhe figura e shqiptarit në kulturën serbe”.

Kamberi u shpreh se në këtë libër paraqiten argumentet se si janë krijuar paragjykimet në kulturën, historinë dhe politikën serbe kundrejt shqiptarëve.

“Libër ky që në mënyrë të argumentuar sqaron krijimin e paragjykimeve në kulturën, historinë dhe politikën serbe kundrejt shqiptarëve e që drejtpërdrejtë lidhen me aspiratat serbe për Kosovën në gjysmën e dytë të shek. XIX.

Shpresoj që do t,i shërbejë në ushtrimin e detyrave të tyre shtetërore pa paragjykime”, shkroi Kamberi në Facebook.

Postimi i plotë

Ashtu siç i kisha premtuar, sot, kryeministres Brnabiq dhe Presidentit Aleksandar Vuçiq ia dërgova dhuratë nga një kopje të librit të autorit Aleksandar Pavloviq “Shqiptari imagjinarë – Simbolika e Kosovës dhe figura e shqiptarit në kulturën serbe”.

Libër ky që në mënyrë të argumentuar sqaron krijimin e paragjykimve në kulturën, historinë dhe politikën serbe kundrejt shqiptarëve e që drejtpërdrejtë lidhen me aspiratat serbe për Kosovën në gjysmën e dytë të shek. XIX.

Shpresoj që do t’i shërbejë në ushtrimin e detyrave të tyre shtetërore pa paragjykime.

PS: Dy kopjet e librit i mora dhuratë nga autori të cilin e falënderoj.